FORUT barneaksjon på FN-dagen fredag 24. oktober

Kaja barnehage er også i år med på FORUT- barneaksjon. På aksjonsdagen i 2013 samlet vi inn kr 1 485,- som gikk til arbeidet i Malawi. Kanskje vi klarer å samle inn mer i år?

Vi gjentar suksessen fra i fjor og selger kaffe og te til foreldrene for kr 25 pr kopp.

Salget vil foregå  kl.07.30-09.30 og kl.15-16.

Dere kan velge om dere vil drikke i barnehagen eller ta med en kopp på vei til jobb.

Det er selvfølgelig lov å betale mer for drikken, evt la barna putte på litt ekstra penger i bøssen, da dette går til en god sak.

Barna får øve seg kl 14 i dag ved å kjøpe kakao med spesialpenger som de får utdelt. Det er de største barna på Skogmus og alle barna på Klatremus som får kjøpe kakao i dag. Det blir ikke salg av kakao på fredag.

Håper dere støtter opp om dette!

Dere kan lese mer om FORUT- barneaksjon og årets kampanje her:

http://www.forut.no

og mer om FORUT-prosjektene rundt i verden her:

http://www.forut.no/prosjektland/

Her er noen eksempler på hva pengene som ble samlet inn i fjorårets barneaksjon ble brukt til:

  • FORUTs barneaksjon og partnerorganisasjon MAGGA i Malawi har fullført byggingen av to nye klasserom som har plass til mellom 40 og 60 elever ved vanlig undervisning.

  • De har også finansiert møblering, og skolen valgte da innkjøp av enkle og flyttbare bord, flyttbare tavler og noen stoler.

  • Med inntektene fra barneaksjonen har FORUT også kunnet finansiere mye annen prosjektvirksomhet innrettet mot barn og barnefamilier i både Malawi og våre fem andre prosjektland i Asia og Afrika.

  • De bygger flere landsbyskoler i Sierra Leone, og bidrar til sos-telefoner og krisesentre for barn og barnearbeidere i både India og Nepal.

  • På Sri Lanka jobber de med byggingen av hus for tidligere krigsflyktninger som nå vender tilbake til sine tidligere bosteder.