ICDP (også kalt foreldreveiledningsprosjektet) ble utviklet av blant annet Karsten Huneide og Henning Rye. Det retter seg mot omsorgsgivere for å styrke deres samspill og relasjon til barn. I tillegg til foreldreveiledning blir også programmet brukt i skoler og barnehager. I tilknytning til barnehager blir ICDP blant annet brukt til bevisstgjøring innen betydningen av kvaliteten på omsorgen og samspillet som er nødvendig for barnets følelsemessige stabilitet, tilknytning og utvikling av ferdigheter.
Innen ICDP sees barnet som en kompetent person, som utvikler seg i sampsill med sine omgivelser, ut fra blant annet kulturelle forutsetninger og personlige verdier. Det legges også vekt på støtten barnet får av sine nærmeste i form av en trygg base for utforskning og mestring i sin utvikling.
I Kaja bruker vi personalmøter og plandager systematisk til refleksjon og bevisstgjøring omkring vårt samspill med barna i tilknytning til de 8 temaene programmet inneholder.
Det vil være brosjyrer tilgjengerlig på Skogmus og Klatremus (også på engelsk) for de som er interessert i å lese mer om dette. I tillegg kan de som ønsker det ta kontakt med Hanne for mer informasjon.